Телефонний довідник міста Луцьк. Пошук:

Зарплати програмістів США/Канади

Отже, яка ситуація на ринку праці Канади була в літом 2008 року. Поговоримо про зарплати і рейти (вартість години роботи) програмістів і дизайнерів. Перш за все, які чинники впливають на зарплату в будь-якій канадській фірмі? 1) Сама компанія, чи може вона дозволити собі платити більше середнього. 2) Позиція і майбутні обов'язки працівника (Наприклад, програмісти бувають різними: для рутини, головний, планувальник, і так далі). 3) Досвід роботи (загальний і американський/канадський у фірмах) працівника. 4) Освіта працівника. 5) Інтерв'ю і переговори про зарплату.

Отже, мінімальна стартова зарплата програміста або дизайнера в сьогодення на повний робочий день має бути не менше $15/год., на мій погляд. Існує два види оплати праці: контрактникі і постійні працівники. Контрактник (вам платять по годиннику, кожні два тижні чеком, повністю за суму годин), тобто при $15/год. і повному робочому дні ви отримуєте чек на $1200 кожні два тижні. З цього чека не віднімаються податки, про це вам доведеться піклуватися через рік, заповнюючи податкову декларацію. З одного боку, ви отримуєте більше грошей, з іншою, треба відкладати, оскільки податків в кінці року, може доведеться заплатити силу-силенну. Правда, якщо зарплата невелика, це нормально, оскільки велику частину ви зможете списати, звернувшись до фахівця з податків, а трохи більше кеша на руках не пошкодить. Другий вигляд - постійний працівник. Тут найчастіше зарплата вимірюється тисячами доларів в рік без податків і видається раз на місяць. Тобто у випадку $15/год. це $28800/рік. Тут з кожного пейчека відніматимуться і податки, і відрахування до пенсійного фонду, і інше. Зате в кінці року нічого додатково виплачувати не треба. Цей вигляд роботи так само трохи стабільніше, оскільки ви найчастіше отримуєте і медичну страховку і захист в разі звільнення (посібник з безробіття, якщо вас звільнять через рік) та інше. За великим рахунком, різниці між цими видами мало, і, попрацювавши небагато ви самі у всьому розберетеся на особистому досвіді. Дуже часто по недосвідченості нечесні працедавці можуть порушувати ваші законні права працівника. Тепер поговоримо про годинну ставку фрілансеров. Що це таке і як її визначити?

У США та Канаді прийнято вартість праці вимірювати в доларах за годину При цьому, це означає мало, лише ваш клас. Адже якщо ви хочете отримати $1000 ви можете попросити 50 годин по $20/год. або 10 годин по $100/год. Проте, вам можуть відмовити сходу, якщо ваша ставка в годину дуже висока. Тому краще за неї не завищувати, а при нагоді накинути зайву годинку.

Годинна ставка фрілансера в середньому в два рази вище за вашу ставку на постійній роботі. Тобто $50/год. якщо ви отримуєте $48000/год на роботі. Ще її можна визначити узявши для прикладу декілька проектів. Скільки часу займе у вас кожен з них? Скільки вам було б не жаль отримати? Застосуєте математику, і ви взнаєте свою ставку. Округліть її і говоріть клієнтам.

Ставка початківців фрілансеров $25-30/год. "Продвинутих" - $50/год. Java-програмістів і подібних фахівців - $75-80/год. Ассів і консультантів - $100/год. Невеликих студій - $150-300 в годину




Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Коментарі: *


Панорами Луцька
Пошук по мапі Луцька
Телефонний довідник Луцька
Гра про вовка
Відкритка