Розмістити безкоштовне оголошення, куплю, продам. Дошка безкоштовних оголошень Луцька та Львова. Приватні оголошення західної України. Розмістити рекламу на дошці оголошень

On-line телефонний довідник міста Луцьк та Волинської області

Якщо ви хочете, щоб ваші знайомі та друзі, колеги та партнери знайшли ваш номер телефону на нашому сайті, будь-ласка, заповніть нижче приведену форму. Ви можете додати у нашу базу будь-який свій номер телефону (мобільний, домашній, офісний).

Редакція сайту Лучеськ.com.ua не несе відповідальності за надану вами інформацію.

Дякуємо! Ваші дані будуть додані до телефонного довідника після перевірки модератором.

Телефонний довідник міста Луцьк. Пошук:

додати

Як вирощувати розсаду на підвіконнику

Насіння беру тільки від здорових рослин зі свого городу, хоча щось новеньке іноді купую. Помітила, що насіння перців і баклажанів найкраще сходить тільки свіже (з урожаю минулого року), а помідорне «тримається». Одного разу для експерименту висіяла насіння помідорів з фольгового пакетика десятирічної Щороку на підвіконні я вирощую розсаду помідорів, баклажанів, перцю, давнини. Зійшло!

Перці і баклажани я ніколи не пікірую. Просто висаджую у лютому по 2 насінини (для гарантії) у стаканчики з дірочкою на денці. Грунт — тільки теплий. Склад його такий: одне відро чорнозему, взятого із-під акації, третина відра річкового піску і півтори літрових банки просіяного попелу.

Помідори ж спочатку висіваю у середині березня в неглибокі ящики, рівномірно, на однакову глибину, приблизно 1 см (щоб зійшли одночасно). Сію рідко, між насінинками залишаю 4-5 см. Ящики ставлю під теплу батарею, накриваю плівкою чи принаймні газетами. Щодня перевіряю, щоб земля була вологою (але не перезволоженою). Для поливу зробила такий пристрій: у кришечці великої пластикової пляшки гарячою голкою проколола дірочки — вийшла дуже зручна лійка. Поливаю розсаду тільки теплою відстояною водою.

Щойно над грунтом з'явились зелені «петельки», ящики одразу ж переставляю на підвіконня. До завіс на вікнах прикріплюю фольгу, щоб відбивала світло.

Пікірую томати в окремі стаканчики, коли з'являться перші справжні листочки. Піддіваю чайною ложкою корінчик, охайно ставлю в стаканчик і засипаю грунтом. Злегка притискую пальцем і поливаю. Запізнюватися з пікіруванням не можна: рослинки ростуть, загущуються і «витягуються». «Засушувати» розсаду не можна, але й перезволожувати теж, бо чорна ніжка «викосить» ніжні пагінці. Якщо я перезволожила землю, то беру чайну ложечку і під кожний корінчик підсипаю попіл — він вбирає зайву воду, підсушує грунт. Для профілактики захворювань рослин користуюся таким рецептом: у двох літрах води розчиняю 1 таблетку імуноцитофіту і поливаю розсаду. Рослини стають міцнішими, стійкішими.

Коли висаджую помідори, рослинку кладу в лунку похило. Над землею залишаю лише «шапочку» листя, решту засипаю. На стебельці утворяться додаткові корені, от і виросте могутнє томатне деревце.

Ваша баба Марфа




Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Коментарі: *


Телефонний довідник Луцька
31600 USD
Ford  - 2008 г.в Харьков, Ford - 2008 г.в
11900 USD
Ford  - 2005 г.в Винница, Ford - 2005 г.в
2500 USD
Opel Kadett - 1986 г.в Болехов, Opel Kadett - 1986 г.в
2800 USD
ЗАЗ 1103 Славута - 2004 г.в Харьков, ЗАЗ 1103 Славута - 2004 г.в
12500 USD
Toyota Camry - 2003 г.в Одесса, Toyota Camry - 2003 г.в
Додати безкоштовне оголошення
Хотколд Магазин электротехники Hotcold
Стара Підкова Готельно-розважальний комплекс "Стара Підкова"