/* 728x90, создано 16.12.08 */

Четвер
26 Лютого
Розмір шрифту
  • Збільшити розмір шрифту.
  • Розмір шрифта по замовчуванню
  • Зменшити розмір сайту
Ukrainian (Ukraine)Russian (CIS)

Знайди номер телефону знайомого у Луцьку:


Міська влада переходить до рішучих дій

Написати листа Print PDF

Починаючи з 9 грудня 2008 року, близько третини мешканців Луцька знову залишилися без гарячої води і, що найгірше, без тепла в перший місяць зими. Відтак, міська влада змушена вдатися до кардинальних дій.

Сьогодні у Луцькій міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо забезпечення повноцінного функціонування систем життєзабезпечення міста. За інформацією голови комісії заступника міського голови, директора департаменту ЖКГ Владислава Стемковського в місті склалася загрозлива ситуація щодо постачання теплоносія для мешканців 3-4 теплових районів Луцька.

09 грудня 2008 року о 14-00 год. Товариством з обмеженою відповідальністю «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» обмежено постачання теплової енергії на центральні теплові пункти ДКП «Луцьктепло» від котельні, що по вул. Карбишева, 2.

Враховуючи, що основним видом діяльності ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго», відповідно до Статуту, є виробництво, передача і реалізація теплової енергії, товариство є суб’єктом правовідносин, на які поширюється положення закону України «Про теплопостачання», а також суб’єктом господарювання в сфері теплопостачання з особливим статусом природної монополії та об’єктом життєзабезпечення і стратегічного значення. Таким чином, воно є спеціальним господарюючим суб’єктом, на якого поширюється спеціальні норми законодавства України в частині, що регулюють порядок надання житлово-комунальних послуг та регулюють діяльність природних монополій.

Згідно ст. 9 Закону України «Про теплопостачання» завданнями державного управління у сфері теплопостачання є, зокрема, забезпечення надійності теплопостачання як одного із необхідних елементів безпеки людини. Статтями 5, 9 Закону України «Про природні монополії» регулюється діяльність суб’єктів природних монополій у сфері централізованого постачання теплової енергії, одним із принципів регулювання діяльності є, зокрема, забезпечення захисту прав споживачів.

Оскільки ТзОВ «ЕК «Луцьктеплоенерго» є монополістом в частині надання послуг з постачання теплової енергії, то воно позбавлене правових підстав для відмови від виконання покладених на нього обов’язків безперебійного постачання теплової енергії.

Поряд із нормами Закону України «Про теплопостачання» повинні застосовуватися також і норми Закону України «Про житлово-комунальні послуги», які передбачають забезпечення соціальних гарантій мінімального рівня житлово-комунальних послуг з метою недопущення їх порушення.

Крім того, відповідно до п.2 Правил користування тепловою енергією (далі - Правила), що затверджені постановою КМУ від 3.10.2007р. № 1198, Правила є обов'язкові для виконання усіма теплопостачальними організаціями незалежно від форми власності, споживачами, організаціями, що виконують проектування, пуск, налагодження та експлуатацію обладнання для виробництва, транспортування, постачання та використання теплової енергії. Пунктом 31 Правил заборонена діяльність або бездіяльність теплопостачальної організації, що призводить до часткового або повного припинення постачання теплової енергії мешканцям багатоквартирних будинків, які не мають заборгованості за спожиту теплову енергію. У всіх житлових будинках, які забезпечуються тепловою енергією, яка виробляється ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго», є значна частина мешканців, які не мають заборгованості за спожиті послуги по теплопостачанню.

Таким чином, постачання ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» теплової енергії з заниженими параметрами є порушенням нормативно-правових актів з питань регулювання теплопостачання.

Окрім того, ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» продовжує порушувати вимоги ст. 21 Закону України «Про теплопостачання» та умови договору на постачання теплової енергії № 1 від 28.12.2007 року, зокрема, не проводить роботи щодо введення вузла обліку теплової енергії до експлуатації у встановленому порядку з погодженням з органами Держнагляду та реєстрацію останнього як приладу комерційного обліку. ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» відмовила ДКП «Луцьктепло» в укладенні договору оренди.

Заслухавши та обговоривши доповіді з даного питання, Комісія вирішила:

1. Направити подання в Прокуратуру області щодо притягнення посадових осіб ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» до відповідальності, передбаченої за зазначені порушення.

2.Зобов’язати ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» відновити подачу теплової енергії відповідно до температурного графіка.

3. Припинити порушення товариством «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» ст.22 «Про житлово-комунальні послуги» щодо виробництва житлово-комунальних послуг, дотримання договірних зобов’язань, стандартів, нормативів, норм і правил, а також санітарно-епідеміологічного законодавства в опалювальний період 2008-2009 р.

4. Здійснювати розрахунки між ДКП «Луцьктепло» і ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» по факту спожитої теплової енергії без вимог здійснення авансових платежів.

5. У разі неможливості досягнення компромісних рішень між ДКП «Луцьктепло» і ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» щодо здійснення розрахунків, забезпечити експлуатацію цілісного виробничо-майнового комплексу за адресою: м.Луцьк, вул.Карбишева,2 Державним комунальним підприємством «Луцьктепло», що є співвласником товариства «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго».

Останній пункт, який затвердила комісія стосувався зобов’язання ДКП „Луцьктепло” до кінця грудня розрахуватися за фактично спожитий газ при умові відновлення параметрів подачі тепла та гарячої води мешканцям двох мікрорайонів міста.

ІАЦ «Луцьк»
Last Updated ( П'ятниця, 19 грудня 2008 12:18 )   Написать автору ЛС

Додати коментар


Оголошення

Ремонт автопла...
Автомототехника (19.02.2009)
Продаємо АВТОТ...
Автомототехника (18.02.2009)
Продаем автоп?..
Автомототехника (18.02.2009)
РЕССОРЫ широк?..
Автомототехника (18.02.2009)
Продается будк...
Автомототехника (05.02.2009)



Останні

Популярні

Офіціоз