/* 728x90, создано 16.12.08 */

Четвер
26 Лютого
Розмір шрифту
  • Збільшити розмір шрифту.
  • Розмір шрифта по замовчуванню
  • Зменшити розмір сайту
Ukrainian (Ukraine)Russian (CIS)

Знайди номер телефону знайомого у Луцьку:


Home Новини Світ Аж ось хто винний у фінансовій кризі! Підсумки журналістського розслідування

Аж ось хто винний у фінансовій кризі! Підсумки журналістського розслідування

Написати листа Print PDF
Аж ось хто винний у фінансовій кризі! Підсумки журналістського розслідуванняХоча ім’я цього чоловіка не називають, та, за думкою журналістів «Time», саме він винний у світовій фінансовій кризі — безтурботний каліфорнієць з міста Стоктон, що у 2003 році придбав будинок ціною у 250 тисяч доларів, але через три роки втратив роботу та можливість сплачувати кредит. Компанія Countrywide надала йому іпотеку без жодних попередніх виплат — констатує американський аналітик Дуглас Макінтайр. За думкою Макінтайра, саме іпотечна схема, що її було розроблено фінансовими спеціалістами з Wall Street, стала причиною масових невиплат по кредитах: орієнтована на позичальників, що мають неблагополучну кредитну історію, ця схема не вимагала не тільки попередніх платежів, а навіть надання даних про доходи позичальника.

Реалізація цієї збиткової схеми розпочалося у 2003 році, та її згубність виявилася лише у 2006-2007 роках: схема передбачала три роки  пільгових виплат, а тоді загальне підняття виплат співпало з черговою хвилею безробіття й спричинило масові неплатежі та виселення збанкрутілих громадян з будинків.

Ще гіршим за цих умов виявилося те, що під заставу наданих кредитів були створені численні деривати - вторинні цінні папери, що одержали вищий рейтинг надійності, ніж могли справді забезпечити. 2007 рік, що приніс масове банкрутство позичальників, став піком падіння вартості цих цінних паперів, що й спровокувало початок кредитної кризи.

…Кажуть, у той самий день, як американець із Стоктона оголосив себе банкротом, трішечки впали у ціні всі сусідні будинки. Далі ж було таке: спочатку відмовився платити кредит ще один кредитор з цього ж іпотечного пулу, потім інший, а тоді почалася справжня лавина – ціла низка неплатежів звалила ринок американської нерухомості й потягла із собою у прірву всю світову економіку.

Отож, "Телеграф" знайшов винного!
Last Updated ( Четвер, 19 лютого 2009 11:32 )   Написать автору ЛС

Додати коментар


Оголошення

Ремонт автопла...
Автомототехника (19.02.2009)
Продаємо АВТОТ...
Автомототехника (18.02.2009)
Продаем автоп?..
Автомототехника (18.02.2009)
РЕССОРЫ широк?..
Автомототехника (18.02.2009)
Продается будк...
Автомототехника (05.02.2009)



Останні

Популярні

Офіціоз

Фоторепортаж

 

Привітальні ілюстрації до 23 лютого - Дня Захисника Вітчизни

 ...

 

Фоторепортаж падіння літака A320 в річку Гудзон у Нью-Йорку

Літак A320 компанії US Airways вде...

 

Кращі карикатури "Новий рік 2009"!

Підбірка за фото с сайту: cari...