Стрільба дуплетом. Спартак "знищений"

Стрільба дуплетом

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч.

"Спартак" Москва — "Динамо" Київ — 1:4

Голи: Баженов, 5 (1:0), Бангура, 27 (1:1), Мілевський, 45 (1:2), Бангура, 48 (1:3), Мілевський, 85 (1:4).

Спартак": Плетікоса, Штранцль (Філіпенко, 50), Шишкін, Йіранек, Фатхі, Бистров, Моцарт, Паршивлюк (Майдана, 61), Ковач, Баженов, Павлюченко (Дзюба, 73).

"Динамо": Шовковський, Діакате, Бетао, Ель-Каддурі, Несмачний, Михалик, Бангура (Кравець, 88), Алієв (Гіоане, 77), Вукоєвіч, Нінковіч, Мілевський (Морозюк, 90).


Два дубля у виконанні Бандури та Мілевського поставили хрест на надіях червоно-білих потрапити в основну сітку Ліги чемпіонів. За умов такої гри сподіватися на повторення подвигу «Вердера», який зумів у 80-ті роки відіграти такий гандикап у «Спартака» (1:4 в Москві та 6:2 у Бремені) не варто. Динамівці від перших хвилин, не зважаючи на швидкий пропущений гол, впевнено прокрокували до перемоги.

Російський наставник киян на відміну від свого колеги виставив достатньо атакуючий склад, відкинувши думку про те, що «Динамо» гратиме другим номером. Напроти, саме господарі намагалися діяти на контратаках, намагаючись в першу чергу залишити свої ворота недоторканими.

Після стартового свистка судді динамівці пішли на штурм воріт Плетікоси. Здавалося, що матч відбувається не в Москві, а на столичному Олімпійському. Поза логікою подій, шо відбувалися на штучному газоні Лужників, стався спартаківський гол. Після довгої діагональної передачі Баженов крученим ударом відкрив рахунок у зустрічі.

Кияни дещо розгубилися, але продовжили тиснути на ворота, створюючи момент за моментом. З рештою активність гравців у синьо-білій формі була винагороджена. Бразильський екс-капітан «Спартака» зробив «чудову» передачу на Бангуру, який на 100% скористався цим несподіваним подарунком.

Після пропущеного гола підопічні Черчесова реально потрапили у нокдаун. Кияни ж відчули себе господарями положення і на останніх хвилинах першого тайму забили такий потрібний для себе гол. Відпочинок у такій ситуацій був більш бажаним для москвичів.


Після перерви Бандура відразу збив наступальний порив «Спартака» та заставив замовкнути червоно-білі трибуни Лужників. Швидкій відрив від захисників був виконаний у кращих традиціях футбольного мистецтва.

Заміни до яких вдався наставник господарів поля вже нічого не могли змінити в ході поєдинку. Навпаки, кияни продовжували тиснути суперника і можна вважати за диво, що у ворота Плетікоси залетів лише ще один м’яч. Навіть спартаківські фанати перестали вірити у диво та разом із біло-синьою торси дою почали скандувати: «Молодці!»

Отже перемога над найпринциповішим суперником дісталася нашим землякам, а з нею й можливість проявити себе у Лізі чемпіонів з найкращої сторони. Через тиждень на нас чекає матч-відповідь, але навряд чи він стане прикрасою вищезгаданого протистояння. Українська народна команда виявилися більш народною за своїх візаві.

Керівництво "Спартака" припустилося помилки, коли вирішило розстатися з Тітовим і Калініченко, які визначали гру команди в центрі поля. Півзахист завжди грав у москвичів ключову роль, а після уходу цих гравців улюблений комбінаційний спартаківський стиль безслідно зник.

Луцьким (українським, російським, білоруським і т.д.) вболівальникам «Спартака» лишається побажати вдалого виступу у Кубку УЄФА та скорішого закінчення клубної «революції».

Цікаво, а хтось вірить у позитивний для «Спартака» результат в київському матчі? 27-го серпня у складі червоно-білих можливо з’являться Велітон, Павленко та Саєнко. Останній до речі довго вагався у виборі між московським та київським клубами.

Замість постскриптуму. За протистоянням «Спартака» та «Динамо» дещо поза увагою залишилась домашня перемога донецького «Шахтаря» над «Динамо» із Загребу. Тут дуплет у виконанні Срни та Жадсона дозволяє з оптимізмом дивитися на перспективу участі двох українських клубів в основній сітці Ліги чемпіонів.

Богдан КАМБАЛЮК
далі буде...

Стаття по темі:

І в Луцьку вболівають за «Спартак»