Мені соромно за такий «Спартак»

null

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Другий матч.

"Динамо" — "Спартак" — 4:1

Голы: Алієв, 4 (1:0); Бангура, 24 (2:0); Дзюба, 46 (2:1); Мілевський, 49 (3:1); Мілевський, 76 (4:1).

"Динамо": Богуш, Бетао, Вукоевіч, Діакате, Ель-Каддурі, Алієв (Морозюк, 81), Михалик, Нінковіч (Гіоане, 72), Юссуф, Мілевський, Бангура (Кравець, 78).

"Спартак": Плетікоса, Шишкін, Філіпенко, Йранек (Дедура, 61), Іванов, Ковач, Моцарт, В. Бистров, Баженов (Павленко, 37), Майдана (Саєнко, 46), Дзюба.

Перший матч: 4:1.
Після першого матчу у Москві півзахисник «Спартака» на емоціях висловився: «Ми просто обісралися» (даруйте за ненормативну лексику, але з пісні слів не викинути). Навіть якщо так й сталося, то у матчі відповіді червоно-білим не завадило би змінити памперси. Те що команда демонструвала на футбольному полі спартаківською грою, та взагалі грою, аж ніяк назвати не можна було. Відсутність думки, відсутність руху, відсутність нормальної боротьби (фоли до уваги не беремо) ось і все що зміг запропонувати футбольним гурманам нинішній «псевдоСпартак». Перегляд цього «дійства» волинським шанувальникам червоно-білих настрою не додав. Навіть вболівальники «Динамо» висловлювали нерозуміння діями народної команди.

Але як би там не було кияни виявилися на голову сильнішими за своїх історичних опонентів і вкотре доказали правильність обраного курсу. Синьо-білі почали зустріч настільки агресивно, що здавалося це їм треба відігравати фору у чотири м’ячі. Спартаківці явно розгубилися і були моментально наказані екс-одноклубником Алієвим, який після потужного ривку заставив капітулювати Плетікосу.

Підопічні Ледяхова елементарно не знали що робити з динамівським штурмом. Після прострілу Мілевського на рівному місті послизнувся юний Філіпенко і гвінеєць Бандура на техніку виконав влучний постріл.

Але й на цьому неприємності в стані червоно-білих не вичерпалися. У другому таймі Дзюба таки пробив молодого голкіпера киян Богуна, але тим здається лише розлютив суперника. Вже через хвилину Мілевський накрутив майже весь захист москвичів і відновив гандикап у два м’ячі. Форварду киян цього здалося замало і пізніше він ще раз розписався у воротах хорватського голкіпера, забивши свій четвертий м’яч за два матчі.

У підсумку обидва українські клуби («Шахтар» на виїзді переміг загребських одноклубників киян 3:1) продовжують свою ходу у Лізі чемпіонів, а «Спартак» спробує попрацювати над помилками у Кубку УЄФА.

Богдан КАМБАЛЮК