Неділя
19 Жовтня
Розмір шрифту
  • Збільшити розмір шрифту.
  • Розмір шрифта по замовчуванню
  • Зменшити розмір сайту

Знайди номер телефону знайомого у Луцьку:


Home Новини Про все Чому треба пити більше води? Або 10 медичних фактів

Чому треба пити більше води? Або 10 медичних фактів

Електронна адреса Друк PDF
Чому треба пити більше води? Або 10 медичних фактів

1. Вода — невід'ємний компонет людського організму.

Залежно від віку, прошарки і тому подібне тіло людини складається  на 43%-75% з води. (Якщо виключити з організму жир, то людське тіло складається  із води на 72%.) Людина, можливо, і зможе прожити від 4 до 8 тижнів без їжі, проте без води наш організм загине через 10 днів (враховуючи кімнатну температуру).

2. Вода доставляє життєво необхідні речовини.

Вода циркулює разом з кровотоком і допомагає доставляти життєво необхідні речовини і кисень в клітки і органи людського тіла. Вона діє як розчинник для життєвих речовин і солей та допомагає їм засвоюватися.

3. Вода — засіб очищення організму.

Служить також засобом виведення шлаків, або «відходів» обміну речовин, у вигляді сечі і поту. Уявіть собі цей процес як звільнення організму від отруйних речовин — детоксикацію. Це найважливіша функція води в організмі (хоча і не дуже приємна естетично).

4. Вода допомагає запобігти сечокам'яній хворобі.

Нирки організму фільтрують продукти життєдіяльності і направляють їх для виводу з організму у вигляді сечі. Збільшення концентрації деяких солей в сечі збільшує ризик формування каменів в нирках. В більшості випадків такий ризик можна скоротити, вживаючи більшу кількість води і тим самим «розбавляючи» концентрацію солей в сечі. Тому для людей, схильних до сечокам'яної хвороби, рекомендується вживати 12 стаканів води в день (для здорових людей ця норма складає 8 стаканів).

5. Вода скорочує ризик здобуття сонячного удару.
Чому треба пити більше води? Або 10 медичних фактів Вода — мало не єдиний найважливіший чинник в регулюванні температури тіла. У жаркі дні ми потіємо (іншими словами - виділяємо воду) сильніше, і це «випар» поту надає ефект, що охолоджує, на тіло. При недоліку води в організмі (обезводненні) це регулювання температури дає збій і температура тіла підвищується що і веде до сонячного удару. Сильний сонячний удар може привести до пошкодження життєво важливих органів.

6. Вода допомагає понизити кров'яний тиск.

Коли ми втрачаємо велику кількість рідини по яких-небудь причинах (вживання недостатньої кількості води, заняття спортом, хвороба і т. д.), щоб запобігти втраті води (унаслідок дихання і потовиділення), наш організм намагається компенсувати цей недолік стискуванням кровоносних судин, що, у свою чергу, веде до підвищення кров'яного тиску. Ось чому так необхідно пити достатню кількість води для запобігання підвищенню тиску. Звичайно ж, це відноситься до випадків, коли кров'яний тиск підвищився саме через нестачу води в організмі.

7. Вода допомагає запобігти захворюванням серця.

Як говорилося вище, обезводнення веде до того, що клітки і тканини організму вбирають воду з кровотоку, скорочуючи таким чином силу струму крові (саме тому відбувається звуження кровоносних судин з підвищенням тиску крові). Підвищений кров'яний тиск — ознака того, що серце працює в більш прискореному режимі чим зазвичай: серце намагається накачати більше крові до органів, щоб збалансувати кількість крові в звужених судинах. Саме це може посилити вже існуючі сердечні недуги. Вживання достатньої кількості води може допомогти запобігти цьому.

8. Вода впливає на здоров'ї нашої шкіри.

Беручи участь в процесі потовиділення, вода також усуває забруднення шкіри і очищає її, шкіра виглядає молодшою і здоровішою. Зневоднена шкіра втрачає тонус виглядає такою, що обвиснула і зморшкуватою.

Чому треба пити більше води? Або 10 медичних фактів 9. Вода не містить калорії.

Вода не містить калорій, на відміну від газованих напоїв, напханих цукром, а значить, вжиток води не приведе до збільшення ваги. Багато досліджень вказують на те, що збільшення вжитку води  допомагає в схудненні: замінюючи солодку газовану воду на воду, ми тим самим скорочуємо вжиток калорій, що веде до схуднення. Отже наступного разу, коли ви йдете до їдальні, замість солодкого напою замовте пляшку води.

10. Вода пригнічує апетит.

Саме тому, що вода не містить калорій, вона діє як ідеальний «наповнювач» для шлунку, створюючи таке відчуття, що, у свою чергу, знижує відчуття голоду. До речі, слід звернути увагу на те, що існує різниця між вжитком достатньої кількості води і надмірним вжитком води. Останнє може привести до самих небажаних і неприємних наслідків — вимивання солі з організму, що веде до запаморочення або непритомності. Будьте акуратніше. Покладайтеся на свої відчуття: відчуття спраги — сигнал організму об що йому необхідна вода.

Доза, що рекомендується, для здорової людини — 8 стаканів води в день. Якщо вжиток такої кількості води для вас незвично, для поліпшення смаку можна добавляти у воду лимонний сік. Також дуже чудова звичка — завжди мати з собою пляшку води.

Коментарі (0)Add Comment

Написати коментар
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
меньшими | більшими

security code
Введіть літери, зображені вище


busy
Останнє оновлення ( Середа, 15 жовтня 2008 16:32 )  

Оголошення

Коммуникатор HT...
Телекомунікації і засоби зв'язку (13.10.2008)
Компанія Укрре...
Послуги (09.10.2008)
Продається при...
Нерухомість (03.09.2008)
Ящички со склада
Телекомунікації і засоби зв'язку (30.08.2008)
Китайський тел...
Телекомунікації і засоби зв'язку (04.08.2008)
Карта Волинської області:


Фото

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Фоторепортаж

 

озеро Світязь

Закат  фото: Анатолія РЕ?..

 

Луцький замок. Фото (Lutsk castl. Photo)

 

Знайомтесь. Луцьк у фото

Луцький замок

Загрузка...