Понеділок
13 Квітня
Розмір шрифту
  • Збільшити розмір шрифту.
  • Розмір шрифта по замовчуванню
  • Зменшити розмір сайту
Ukrainian (Ukraine)Russian (CIS)
Home Новини Регіон Волинський еліксир здоров'я

Волинський еліксир здоров'я

Написати листа Print PDF

Волинський еліксир здоров'яУ розпалі заготівля березового соку. Дарунок білокорих красунь — цілющий і помічний: оздоровлює кров, активізує обмін речовин, зміцнює нервову систему.

У ньому понад 30 найнеобхідніших для людського організму компонентів. Натщесерце чи опісля їжі — усім корисний.

Заступник голови Держкомлісгоспу України Віктор Червоний, перебуваючи на Волині, зауважив, що за усіма лабораторними показниками наш березовий сік найкращий і найчистіший у державі.

— Промислову заготівлю і переробку березового соку Волинь розпочала в 1968 році, — розповідає начальник управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник. — Тоді вперше у Радянському Союзі лісові господарства Волинської області зібрали 43 тонни соку. Він сподобався споживачу і вже в 1975 році об'єм заготівлі зріс до 7500 тонн, а в 1984 році сягнув позначки 10000 тонн.

Торік лісові господарства Волині зібрали 1000 тонн березового соку, випустили 2,75 муб консервів на суму 2,3 мільйонів гривень. З них — 1,0 муб купажованого на суму 0,8 мільйона гривень. Цього року запланували заготовити і переробити 700 тонн.

Зараз у системі управління лісового та мисливського господарства переробкою соку займається шість консервних цехів — Городоцький, Ківерцівський, Ковельський, Колківський, Маневицький, Цуманське ДП «Журавка». Вони виготовлюють „Сік березовий з цукром” і купажовані березові соки «Бадьорість» (із настоєм шипшини), «Свіжість» (із настоєм звіробою),  «Літо» (з настоєм квітів  липи), «Домашній» (із настоєм сушених груш), «Веснянка» (з настоєм шипшини та натуральним медом), «Ромашка» (з настоєм квітів ромашки),  сік березовий із лимоном,  березово-яблучний,  березово-чорноплідногоробиновий, сік березовий настояний на м'яті та інші.

Здавалося б, до цього асортименту продукції важко щось додати нове. Але все ж торік Цуманське ДП „Журавка” розробило технологію виготовлення нового лікувального напою. Вони ж і впровадили у виробництво новий вид продукції - сік березовий оздоровчий з екстрактом стевії. У цьому напої використано природний натуральний цукрозамінник із листя солодкої лікарської рослини стевії, яка солодша за цукор у 60 разів. За своїм складом листя стевії - своєрідний банк вітамінів, «зелена скарбничка”, „жива аптечка”, що гармонізує системи організму, відновлює вуглеводний, ліпідний та білковий обміни, підвищує захисні сили організму, нейтралізує та видаляє з нього токсини. Дослідна партія склала 33 тис. умовних банок на суму 26 тисяч гривень.

— Соки виготовляємо за «колишніми», випробуваними роками, технологіями, — каже головний спеціаліст відділу лісового господарства Галина Анатоліївна Пестюк. — Наша продукція екологічно чиста, виготовлена без  будь-яких  синтетичних ароматизаторів,  підсолоджувачів, стабілізаторів, консервантів і інших добавок. Єдине, чого твердо дотримуємось, це діючих в Україні стандартів.

Популярність нашої продукції зростає. Про це засвідчує і статистика. Торік підприємствами управління лісового та мисливського господарства було реалізовано 2,85 муб березового соку на суму 2,5 мільйона гривень. Торік 49 відсотків всієї готової продукції закупили волиняни, 25 — реалізовано для мешканців решти областей України. 26 відсотків волинських соків пішло на експорт у Польщу. Варто зазначити, що в цій країні березовий сік окрім торгівлі продається також в аптечній мережі. 
 

Останнє оновлення ( Четвер, 09 квітня 2009 17:49 )   Написать автору ЛС

Додати коментар


Оголошення

Вантажні перев...
Автомототехника (13.04.2009)
Все для гри в п?..
Нерухомість (09.04.2009)
установка для ?..
Устаткування (07.04.2009)
Фільтри маслян...
Автомототехника (07.04.2009)
Антирадар
Автомототехника (07.04.2009)

Фоторепортаж

 

Пусто-голо… Фотофакт

 

Відкриття дитячої школи з хокею у Луцьку

В Луцьку відкрилася дитяча ...

 

Привітальні ілюстрації до 23 лютого - Дня Захисника Вітчизни

 ...