100 000 лучан залишаються без гарячої води

luchesk.com.ua

Четвер
02 Жовнтя
Розмір шрифту
  • Збільшити розмір шрифту.
  • Розмір шрифта по замовчуванню
  • Зменшити розмір сайту
Home Новини Регіон 100 000 лучан залишаються без гарячої води

100 000 лучан залишаються без гарячої води

Електронна адреса Друк PDF

Генеральному прокурору України

Медведьку О.І.

Шановний Олександре Івановичу!

Починаючи з липня поточного року біля 100 тис. жителів м.Луцька (40% від загальної кількості) не отримують гарячу воду. Це сталось внаслідок відключення котельні, власником якої є ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» від мереж газопостачання, у зв'язку з заборгованістю за спожитий газ.

Вказана котельня перебувала у власності територіальної громади міста і, відповідно до рішення Луцької міської ради від 21.08.2004 р. № 19/3, була передана ТзОВ ЕК «Луцьктепенерго» при вступі до нього комунального підприємства «Луцьктепло», як частки комунального підприємства у статутному фонді товариства. Передача майнового комплексу «Котельня по вул. Карбишева, 2» була здійснена колишнім керівництвом міста з порушенням Закону України «Про місцеве самоврядування в України» (ст.26) та Декрету Кабінету Міністрів України від 31.12.1992р. №24-92 «Про впорядкування діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, створених за участю державних підприємств».

Враховуючи постійні скарги споживачів послуг до ТзОВ «ЕК»Луцьктешюенерго» та допущені порушення при здійсненні передачі котельні, рішеннями Луцької міської ради від 23.08.2006р. №№ 5/3, 5/4, при розгляді протесту прокуратури, були скасовані попередні власні рішення про вступ ДКП «Луцьктепло» до числа учасників ТзОВ та затверджено новий статут вказаного товариства.

Не погоджуючись із рішеннями Луцької міської ради ТзОВ «ЕК»Луцьктеплоенерго» звернулось із позовом до суду про визнання нечинними вказаних рішень міської ради. Постановою господарського суду Волинської області, залишено в силі Ухвалою Львівського апеляційного господарського суду, позов ТзОВ задоволено, а рішення Луцької міської ради від 23.08.2006 р. №№ 5/3, 5/4 скасовано.

Вищий адміністративний суд України рішенням від 18.09.2007 р. скасував Рішення господарського суду Волинської області від 11.12.2006 р. та Ухвалу Львівського апеляційного господарського суду від 17.04.2007 р., а в позові ТзОВ «ЕК»Луцьктеплоенерго» до Луцької міської ради відмовив.

На даний час формальний власник котельні – ТзОВ «Енергетична компанія» Луцьктеплоенерго» заборгувало постачальникам природного газу 3,1 млн. гривень, натомість ДКП «Луцьктепло», що отримує кошти від населення, відповідно договірним зобов'язанням, перерахувало ТзОВ 18,4 млн. гривень. У суму коштів, що перерахована ТзОВ, входять кошти місцевого бюджету, виділенні на відшкодування різниці у тарифах.

Враховуючи зазначене, просимо Вас вжити необхідних заходів реагування для повернення до комунальної власності м. Луцька котельні на вул. Карбишева, 2, що з порушенням нормативних актів (в позаприватизаційний рейдерський спосіб) була привласнена, а також щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у несплаті заборгованості за спожитий газ.

Насторожує той факт, що зі сторони ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» все гучніше лунають заяви щодо відтягування термінів подачі гарячої води і тепла в оселі лучан, дитячі, шкільні та медичні заклади. Шантажуючи такими методами, ТзОВ «Енергетична компанія (Луцьктеплоенерго» хоче примусити Луцьку міську раду змиритись із вигідною для товариства ситуацією, що є неприпустимим.

Додаток: на 10-ти аркушах.

З повагою,народні депутати України
Євген Кирильчук, Микола Потапчук, Віктор Олійник, Павло Мовчан

 

Ксерокопія листа

Коментарі (1)Add Comment
...
Автор: 3250095, Жовтень 01, 2008
вот шиба мутіло, ще й тут захотів заробити smilies/angry.gif
повідомити про баг
проголосувати проти
проголосувати за
Голоси: +0

Написати коментар
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
меньшими | більшими

security code
Введіть літери, зображені вище


busy
Останнє оновлення ( Понеділок, 29 вересня 2008 18:21 )  

Оголошення

Продається при...
Нерухомість (03.09.2008)
Ящички со склада
Телекомунікації і засоби зв'язку (30.08.2008)
Китайський тел...
Телекомунікації і засоби зв'язку (04.08.2008)
Карта Волинської області:


Фоторепортаж

 

«Авто-Луцьк-2008»

 

Октоберфест 2008

У Мюнхені відкрився 175-й ювілейний фестиваль пива...

 

Дорогі друзі, програмісти Волині! Поздоровляємо вас з вашим професійним святом!

День програміста – неофіційне свято програмісті...

 

озеро Світязь

Закат  фото: Анатолія РЕВЕНКО та Віталія МАРИЩ...

 

Луцький замок. Фото (Lutsk castl. Photo)


Загрузка...