Субота
11 Жовтня
Розмір шрифту
  • Збільшити розмір шрифту.
  • Розмір шрифта по замовчуванню
  • Зменшити розмір сайту

Знайди номер телефону знайомого у Луцьку:


Нехай вам насниться дідусева казка

Електронна адреса Друк PDF

Нехай вам насниться дідусева казкаБагатьох людей непокоїть питання щодо впливу Місяця на психіку людини. Оскільки це питання дуже багатобічне, то ми розглядатимемо його в декількох статтях.

Зараз поговоримо про роль Місяці в наших сновидіннях. Виявилось, що природний супутник нашої планети впливає не тільки на океанські приливи і відливи, не тільки на нічні подорожі по дахах і карнизах окремих людей в сонному стані, яких так і прозвали, - лунатиками. Місяць втручається в сон практично кожної людини. За даними деяких дослідників, зміни електромагнітного поля і інших полів при зміні її фаз сукупно з її тяжінням певним чином впливають на процеси в мозку, що визначають стан всього організму, і зокрема на сновидіння. На їх певну спрямованість. І з цієї точки зору кожен наш сон виявляється віщим, оскільки указує і на наш стан - фізичне і психологічне, - і часто на те, що нас чекає. Чи нагадує сон про минуле, чи переживаєте ви справжній момент, або сон сповіщає про те, що ще належить пережити, - все це відповідає положенню нічного світила. Так, якщо наш супутник росте від молодика до повного місяця, ми бачимо сни про майбутній, якщо спадає - про минулому.

Зараз вже встановлено, що сон - зовсім не випадкове явище. В тому сенсі, що він безпосередньо пов'язаний з аспектами нашого буття. У вісні  мозок аналізує те, що все відбулося з нами, виявляє помилки і досягнення, розробляє “програму” подальшої поведінки. У цьому сенсі показові так звані “віщі” сни, коли позначені в них ситуації збуваються через якийсь час в реальному житті. Насправді ніякої містики тут не немає. Просто виходячи з накопиченого досвіду, проаналізувавши життєву ситуацію, що створилася, мозок робить реальний прогноз на майбутнє. Це те, що ми називаємо інтуїцією. А оскільки основна частина цієї роботи відбувається в підкірці, то у сні показується вже готовий результат. Так от, “віщі” сни, про майбутнє, трапляються завжди при Місяці, що росте.

Статистика лікарень Луцька підтверджує ці висновки. Хворі, які, як правило, дуже уважно ставляться до свого самопочуття, багато сплять та часто обговорюють свої сни з сусідами по лікарні, подекуди можуть досить точно оцінити свої справи.

Наступного разу ми продовжимо тему впливу Місяця на наші сни. А поки бажаємо всім вчителям Луцька та Волині тільки приємних снів та гарних денних вражень!

Ольга Шибка

Коментарі (0)Add Comment

Написати коментар
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
меньшими | більшими

security code
Введіть літери, зображені вище


busy
Останнє оновлення ( Понеділок, 06 жовтня 2008 11:40 )  

Оголошення

Компанія Укрре...
Послуги (09.10.2008)
Продається при...
Нерухомість (03.09.2008)
Ящички со склада
Телекомунікації і засоби зв'язку (30.08.2008)
Китайський тел...
Телекомунікації і засоби зв'язку (04.08.2008)
Карта Волинської області:


Фоторепортаж

 

озеро Світязь

Закат  фото: Анатолія РЕ?..

 

Луцький замок. Фото (Lutsk castl. Photo)

 

Знайомтесь. Луцьк у фото

Луцький замок

Загрузка...