«Первым делом самолеты…»

терміналНа цьому тижні  Міністерство транспорту повинне оголосити  конкурс на будівництво міжнародного терміналу в львівському аеропорті в рамках підготовки міста до чемпіонату Євро-2012. Переможець конкурсу, який отримає термінал в концесію на 49 років, буде названий в кінці місяця.

Згідно умовам конкурсу, інвестор повинен забезпечити  пропускну спроможність аеропорту, що відповідає вимогам УЄФА, - 1 тисяча чоловік в літаки класу Boeing-767 (міжконтинентальні). На будівництво нового терміналу необхідно 1,2 млрд. гривень, а термін реалізації проекту складає 2 року.

У 2008 році за рахунок  держбюджету профінансовані роботи з підготовки аеропорту «Львів» до Євро-2012 на суму 5,1 мільйона гривень (39,7% від запланованого обсягу). На 2009 рік державною цільовою програмою передбачено виділення 187 мільйонів гривень з держбюджету.

Ще більша сума потрібна на реконструкцію аеродромного комплексу Донецька, де необхідно залучити більше 2–х млрд. гривень. 850 млн. гривень від загальної суми у 3 млрд. 378 млн. грн.. вже вкладено, а решту суми слід долучити вже ближчим часом.

Будівництво злітно-посадочної смуги аеропорту "Донецьк" веде ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком". Фахівці компанії цього року повинні  перенести газопровід високого тиску, який ускладнює роботу, та продовжити заплановане будівництво аварійно-рятувальної станції, паливосховища та інших об'єктів.