Торгівля на Замковій — епідемічно небезпечна, — висновки санстанції (фото)

ринок біля замку ЛюбартаСанітарно-епідеміологічна служба міста Луцька та Луцького району звернулася до міського голови з листом, у якому повідомляє про незадовільні умови торгівлі продуктами харчування на вулиці Глушець та Замкова в м.Луцьку. Обстеження засвідчило, що торгівля на цих територіях - епідеоміологічно небезпечна.

У висновках СЕС зокрема йдеться:

«Торгівля здійснюється самочинно, без дозволу державного санітраноемідеміологічного нагляду. Під ча перевірок продавці не надають жодної інформації стосовно фізичних та юридичних осіб, які є власниками продукції, що продається, таблички з реквізитами суб'єктів господарювання в торгових точках відсутні. Документи, які засвідчують безпечність харчових харчових продуктів і продовольчої сировини для здоровя населення, не пред'являються.

З дозволу санепідстанції здійснюється торгівля лише в павільйонах, розташованих уздовж вулиці Замкової. Але підприємці постійно виставляють продукцію за межі торгових павільйонів на пішохідну доріжку. Керівництво ТзОВ «Агросервіс» (директор — Герасимович В.Б.) та підприємець Пахолко Л.П. не приділяють належної уваги питанням санітарного стану території та павільйонів, що надані в оренду підприємцям. Прибирання вулиці Замкової своєчасно не проводиться, вулиця засмічена овочевими відходами, папером, плівкою та ін.

мусор біля замку Любарта

Порушуються умови зберігання харчових продуктів у павільйонах, розташованих на території ПФ «Скорпіон-Сервіс» на вулиці Глушець. Продукти, якими торгують підприємці (печиво, цукерки, овочі, фрукти) виставляються перед павільйонами на тротуар.

В торговий майдан перетворена територія парковки біля м'ясно-молочного павільйону Центрального ринку на вулиці Глушець, яка належить ПФ «Скорпіон-Сервіс». На паркові здійснюється торгівля автотранспорту, з лотків.

мусор біля замку Любарта

Масово реалізується приватними особами біля павільйону ринку з землі такі епідемічно небезпечні продукти, як молочні, м'ясопродукти. Поряд із молочними продуктами продаються яйця, м'ясо. Продукти забруднюються пилом, температурні режими їх зберігання грубо порушуються, походження їх невідоме, ветеринарна экспертиза не проводиться.

На розі вулиць Глушець-Замкова приватні особи продають фарш, кремові кондитерські вироби домашнього виготовлення. Своїх прізвищ торгуючі особи не називають, ведуть себе грубо.

Така торгівля харчовими продуктами і продовольчою сировиною, яка має місце на вулиці Глушець і Замковій, є загрозливою для здоровя населення і може спричинити захворювання гострими кишковими інфекціями, гельміннтонами, викликати харчові отруєння…»

мусор біля замку Любарта

Керуючись Законом України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», прошу вжити невідкладних заходів щодо припинення епіднебезпечної торгівлі на вулиці Глушець і Замкова з метою збереження здоров'я населення», — йдеться у зверненні Луцької СЕС за підписом головного державного санітарного лікаря м.Луцька та Луцького району Івана Ульчанка.

Довідка

10 червня 2009 року виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв рішення Про заходи щодо впорядкування територій, прилеглих до ринку «Центральний», яким заборонив несанкціоновану торгівлю на цих територіях.

2 червня під час «круглого столу» директор департаменту підприємництва Луцької міської ради Олександр Козлюк заявив, що з понеділка, 6 липня, торгівлі на вулиці Замковій в Луцьку не буде, торговців сюди просто не допустять.

мусор біля замку Любарта