Субота
11 Жовтня
Розмір шрифту
  • Збільшити розмір шрифту.
  • Розмір шрифта по замовчуванню
  • Зменшити розмір сайту

Знайди номер телефону знайомого у Луцьку:


Home Новини Регіон Волинські журналісти об'єднуються для інформаційної атаки?

Волинські журналісти об'єднуються для інформаційної атаки?

Електронна адреса Друк PDF

Відверта розмова керівників і журналістів волинських ЗМІ відбулася в рамках проекту Волинського прес-клубу «Громадою проти корупції», що реалізовувася за підтримки Проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна».

Чи ефективні волинські ЗМІ у захисті інтересів громади? Як змусити чиновників реагувати на критичні матеріали у пресі? Чи є ми, журналісти, четвертою владою, а чи служаками інших трьох? Чому волиняни не зацікавлені у проведенні журналістських розслідувань?

На ці болючі питання існує безліч відповідей, які, власне, і звучали на зустрічі.

«У мене вбили сина… І ніхто з правоохоронців не допоміг. От що ми можемо зробити і чим захиститися», – зазначила редактор відділу журналістських розслідувань та інформації газети «Віче-інформ» Олена Мороз.

«Ми не можемо витягнути абсолютно все… Ми допомагаємо людям, але згодом вони самі перестають боротися – залякані, куплені… Корупція в суді, в міліції, прокуратурі. Тут кум, сват, брат… Довести щось буває дуже важко. Але навіть, якщо і доводиш, ніщо не береться до уваги, бо рішення прийнято ще до початку суду», – переконаний журналіст Віталій Буряк.

«Виходить, що боротьба з корупцією потрібна тільки журналістам. Але так не буває. Громадяни теж повинні хотіти себе захистити. Я покладаю велику надію на молодих журналістів, бо в уже досвідчених є свої знайомі в різних інститутах, а молоді – безстрашні. Насправді, не в незахищеності журналістів справа, а в сміливості», – вважає заступник головного редактора газети «Луцький замок» Святослав Лесюк.

А головного редактора «Волинської газети» Володимира Данилюка хвилює інформаційна корупція. «ЗМІ сьогодні виступають або на стороні корупції, або в боротьбі проти неї. Залежно від того, до якого клану вони належать. Ми повинні для себе визначитися – де ми…Війна йде не з проблемами, а з джерелами, які їх висвітлюють». Пан Данилюк запропонував учасникам зустрічі об’єднатися навколо однієї теми, особи – і здійснювати інформаційну атаку, «тоді й думка журналістів буде вагомою, на неї реагуватимуть».

Ідея відразу ж була схвалена. Тож, можливо, це стане початком нового етапу у діяльності волинських ЗМІ…

Коментарі (0)Add Comment

Написати коментар
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
меньшими | більшими

security code
Введіть літери, зображені вище


busy
Останнє оновлення ( Понеділок, 06 жовтня 2008 17:20 )  

Оголошення

Компанія Укрре...
Послуги (09.10.2008)
Продається при...
Нерухомість (03.09.2008)
Ящички со склада
Телекомунікації і засоби зв'язку (30.08.2008)
Китайський тел...
Телекомунікації і засоби зв'язку (04.08.2008)
Карта Волинської області:


Фоторепортаж

 

озеро Світязь

Закат  фото: Анатолія РЕ?..

 

Луцький замок. Фото (Lutsk castl. Photo)

 

Знайомтесь. Луцьк у фото

Луцький замок

Загрузка...