/* 728x90, создано 16.12.08 */

П'ятниця
27 Лютого
Розмір шрифту
  • Збільшити розмір шрифту.
  • Розмір шрифта по замовчуванню
  • Зменшити розмір сайту
Ukrainian (Ukraine)Russian (CIS)

Знайди номер телефону знайомого у Луцьку:


Home Новини Регіон Банки забиратимуть заставні квартири?

Банки забиратимуть заставні квартири?

Написати листа Print PDF

Банки мають право забирати квартири та майно, яке перебуває у заставі, без рішення суду у випадку, якщо договір з банком було укладено після 14 січня 2009 року і в ньому є відповідна норма, - про це Міністр юстиції Микола Оніщук заявив, в ефірі 5 каналу.

Він зазначив, що після прийняття змін до закону про іпотеку 14 січня 2009 року банки отримали право "стягувати майно не звертаючись до суду".

"Договори, які були укладені до 14 січня 2009 року, нові положення закону про іпотеку не можуть бути застосовані до відносин і, оскільки... закон не має зворотної сили, якщо він погіршує, чи ускладнює, чи встановлює відповідальність для громадян", — сказав Оніщук.

"Жоден із тих, хто в силу обставин, є боржником по кредитному договору, по якому є застава майна, зокрема в іпотечних договорах, може скористатися судовим захистом, а банки в свою чергу не можуть забезпечити позасудове стягнення на майно", - наголосив він.

"Всі ті хто буде укладати кредитні угоди після 14 січня, мають бути дуже ретельними щодо умов іпотечного договору", — зазначив Міністр.

"Зокрема, якщо в цьому іпотечному договорі буде застереження, яке буде надавати право банку в позасудовому порядку стягувати майно, то ви маєте бути свідомі, що закон таку можливість банку, у випадку наявності такого застереження, надає", — сказав Оніщук.

Основною причиною вилучення застави в різних банках різні, але основна — прострочення платежів по кредиту. Як правило, банк починає процедуру стягнення застави при простроченні терміном у 90-120 днів.

Все зрозуміло: "Це означає, що якщо ми не будемо більш обачно і свідомо читати ті договори, які будуть пропонувати нам банки, останемося на вулиці".

Last Updated ( П'ятниця, 20 лютого 2009 12:33 )   Написать автору ЛС

Додати коментар


Оголошення

Ремонт автопла...
Автомототехника (19.02.2009)
Продаємо АВТОТ...
Автомототехника (18.02.2009)
Продаем автоп?..
Автомототехника (18.02.2009)
РЕССОРЫ широк?..
Автомототехника (18.02.2009)
Продается будк...
Автомототехника (05.02.2009)



Фоторепортаж

 

Привітальні ілюстрації до 23 лютого - Дня Захисника Вітчизни

 ...

 

Фоторепортаж падіння літака A320 в річку Гудзон у Нью-Йорку

Літак A320 компанії US Airways вде...

 

Кращі карикатури "Новий рік 2009"!

Підбірка за фото с сайту: cari...